Gewoon leven is gewoon eten!

Ervaringen van cursisten

Ben me op deze manier heel bewust geworden hoe ik zelf in het het coachingsgebeuren sta, wat ik te bieden heb aan mijn cliënten, maar ook heel bewust gaan worden van de dingen die voor mijn gevoel nog niet zo lekker liepen en waar ik nu de mogelijkheid voor gehad heb dit om te zetten naar een manier die wel goed voelt en waar ik voor de volle 100% achter sta.

Anoniem

Ben ontzettend blij dat ik de keuze gemaakt heb om de training tot leefstijlcoach te gaan volgen bij jou Anja !

Anoniem

verandering begint bij bewustwording En ik merk nu dat ik dit ook optimaal kan bereiken en inzetten tijdens de consulten.

Anoniem

Ik merk dat ik me als coach zekerder en bekwamer ga voelen.

Gedragswetenschapper

Opvallend dat aan al deze zaken weinig aandacht wordt besteed tijdens de opleiding gewichtsconsulent. Door deze training Allround Leefstijlcoach heb ik een compleet andere kijk gekregen in het begeleiden van cliënten in mijn praktijk. Allemaal nieuwe dingen voor mij.

Overgangsconsulent, verpleegkundige en gewichtsconsulent

Een enorme verrijking die echt diepgang in het coachen geeft !

Anoniem

Door de intake op deze manier toe te passen krijg ik veel meer inzicht in de cliënt en het daadwerkelijke probleem.

Anoniem

Een waardvolle dieptetraining.

Hypnotherapeut

Wat ik zo geweldig mooi vind aan deze cursus….veel dingen dacht ik in de praktijk al redelijk onder de knie te hebben , maar door er zo bewust mee om te gaan merk je dat er nog veel te verbeteren en toe te voegen valt.
Luisteren is een erg belangrijk onderdeel van het gesprek. Ik heb tijdens mijn opleiding tot verzorgende hier al heel veel mee te maken gehad, vooral tijdens mijn stages in de kraamzorg werd hier veel aandacht aan besteed. Ik dacht ook echt dat ik 100 % goed kon luisteren maar toen ik de map aan het doorlezen was , vroeg ik mezelf echt bewust af, doe je dit ook echt altijd , ECHT luisteren……

Anoniem

Wauw, daar ging een wereld voor me open ! Er komt zoveel informatie op me af die echt even binnen moet komen.

Anoniem

Eigenlijk was al meteen bij de eerste keer duidelijk dat dit geen cursus was waarbij ik kon gaan zitten, informatie opslurpen en dan zien hoe je alles maar gaat toepassen in de praktijk. Meteen de eerste keer werden we geconfronteerd met het leven in een rol, of van consulent of van cliënt. Oké, dit wordt spannend. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om je in te leven in het dagelijkse bestaan van iemand die normaal gesproken tegenover je zit. Maar daar draait het natuurlijk wel allemaal om in je eigen praktijk.

Anoniem

Ik vind deze cursus zeker een 9 waard, boordevol informatie waar ook een gewichtsconsulent die al 9 jaar een praktijk heeft, ook nog heel veel van kan leren.

Anoniem

Ik heb nu een duidelijk beeld van mijn beroepsgrens gevormd waarmee ik me nu ook beter kan profileren naar andere professionals (huisarts/specialist e.d.). Daarnaast heb ik veel praktische vaardigheden op mogen doen om het motiveren, stimuleren en begeleiden maar ook activeren naar een hoger plan te trekken

Anoniem

Ook zelfreflectie was wel al iets waar ik veel me bezig ben geweest tijdens mijn beroepen en vooropleiding maar nu kreeg ik nog meer zicht op mijn blinde vlek binnen mijn beroep als gewichtsconsulent.

Anoniem

Mijn luistervaardigheden had ik al wat ontwikkeld maar het doorvragen op een professionele manier was voor mij nieuw.

Anoniem

Heel nuttig en heel praktisch zijn de tips over doorvragen. Die gebruik ik echt iedere dag. Het geeft mij ook veel steun. In het verleden wist ik vaak niet meer hoe verder te gaan met cliënten in het algemeen en emotie-eters in het bijzonder. Welke aanpak, wat nu weer proberen?Anoniem

Wat ik als een heel groot pluspunt heb ervaren, is het directe contact en de interactie met mijn collega's.

Anoniem

De contacten die ik tijdens de training heb opgedaan, zijn heel nuttig en plezierig. Het observeren van je collega's tijdens gesprekken leert je meer dan je ooit via theorie kunt opnemen.

Anoniem

Ik er ontzettend veel van geleerd heb. Voor in mijn praktijk maar ook over mezelf. Ik heb het ook op mijn kinderen uitgeprobeerd en het werkt echt, fantastisch!

Anoniem

Bij omgaan met weerstand was ik verrast door de vele manieren waarop mensen weerstand kunnen bieden. Het was heel herkenbaar vanuit de praktijk, en kan dit nu voortaan inzetten in mijn werkzaamheden.

Anoniem

Ik heb nu geleerd op welke manieren je de cliënten door kunt verwijzen naar andere hulpverleners wanneer mijn beroepsgrenzen zijn bereikt. Ik mag ze niet plompverloren doorsturen, maar op een begripvolle manier nieuwe hulpverleners of instanties aanbieden zonder dat de cliënt het gevoel krijg dat ik ze in de steek laat.

Anoniem

Leerzaam waren ook mijn medecursisten. Doordat iedereen op zijn eigen manier werkt, kon ik daar heel veel van leren, ook in de gesprekken die geoefend werden, kwamen vaak voorbeelden naar boven waar ik veel van opstak.

Anoniem

Ik kan nu ook verder doorvragen, daar waar ik eerder vastliep.

Anoniem

Methodisch werken was voor mij nog wel een eye-opener. Dat een gedragsverandering nog zoveel fases kent en dat dit voor de cliënt heel ingrijpend is, had ik niet gedacht. Ik kan daar nu rekening mee houden.

Anoniem

Het geven van feedback is zoveel makkelijker geworden door de regels van feedback toe te passen. Het geven van feedback helpt ook als een gesprek niet lekker loopt. Omdat ik hier - ook in privésituaties - veel mee werk, gaat het ook steeds makkelijker. Dit is echt een cadeautje van de training. Ik ben in het geven en ontvangen van feedback veel zekerder en ontspannen geworden.

Anoniem

Ik heb ook geleerd om veel kritischer naar mezelf te kijken en te luisteren.

Anoniem

Ondanks mijn eerder opgedane kennis ten aanzien van coaching ( op basis van NLP en hypnotherapie) is de 6-daagse training Allround Leefstijlcoach een mooie aanvulling in mijn ontwikkeling. Ook op persoonlijk vlak heb ik waardevolle dingen geleerd.

Anoniem

Ik vind het heel jammer dat ik deze 6 daagse training pas op mijn 63 e heb ontdekt. Zou echt goed zijn geweest als ik al deze communicatiepatronen eerder had veranderd ook in mijn gewone leven. Maar Beter laat dan nooit.

Muziektherapeut
Terug naar: Geaccrediteerde bijscholingen Sitemap Contact